Guide til at købe brugt legetøj

Legetøj er rigtig vigtigt for børns udvikling og styrker blandt andet deres motoriske færdigheder. De fleste forældre vil gerne gøre deres børn glade, ved at forære dem nyt legetøj, men ofte er dette dyrt og ikke alle familier har mulighed for, at købe det i store mængder. Derfor kan det for mange være en god idé, at købe brugt legetøj.

Der er nemlig rigtig mange gode muligheder for, at få legetøj i god kvalitet uden at skulle betale den fulde pris. Det handler blot om at vide, hvordan man skal begå sig og hvilke typer af legetøj der er værd at købe brugt. Fortvivl ikke, hvis du aldrig har købt brugt legetøj før. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvad du skal være opmærksom på, når der skal købes brugt legetøj. God fornøjelse!

Beslut dig for hvilket legetøj du ønsker at købe

Hvis du blot sætter dig foran computeren, tager på loppemarked eller ud til den nærmeste genbrug, kan det hurtigt blive uoverskueligt og du ender måske med, at købe noget legetøj som dine børn, slet ikke vil synes om. Tag derfor udgangspunkt i en type legetøj eller et brand du ved dine børn vil synes om, og lav en liste ud fra dette. Det er ikke altid dette er til at få ved første shoppetur, men det er bedre at holde øje igennem et stykke tid, fremfor at tage det første og bedste legetøj, du falder over på din vej.

Tjek at legetøjet er intakt

Især hvis du køber brugt legetøj online, er det vigtigt at tænke over, om alle dele er der og der ikke er noget løst, skarpt eller lignende. Det kan til tider være svært at se dette på billeder og derfor er det altid en god idé, at besøge køber og se varen inden du køber. Dette er selvfølgelig ikke altid muligt, men det er et godt udgangspunkt, at arbejde ud fra.

Er prisen realistisk?

Lyder prisen for god til at være sand, så er det nok rigtigt nok. Nogle ved selvfølgelig ikke hvad legetøj koster fra ny eller vil gerne af med det hurtigt. Men desværre bliver alt for mange snydt, når det køber brugt og derfor er det vigtigt at være realistisk, vedr. f.eks. priser.

Materialer

Ligesom man kan gå efter et bestemt brand eller en type af legetøj, kan det også være en fornuftig idé, at kigge efter en bestemte typer af materiale. Et godt og solidt materiale til legetøj er f.eks. træ. Dette bliver heldigvis også benyttet i høj grad og det er næsten altid en god investering med brugt trælegetøj. Det kan f.eks. være klodser, madvarer eller biler. Det gode ved trælegetøj er, at du oftest også selv kan sælge det videre, når dine børn ikke ønsker at lege med det mere.

Sørg for at vaske det grundigt inden brug

Dette råd er mest til efter du har købt brugt legetøj. For selvom det kan være fristende at tage det nye legetøj i brug med det samme, så er en grundig rengøring virkelig vigtig. Det er ikke til at vide hvor det brugte legetøj har været sidst, så afsæt derfor altid tid af til en grundig rengøring, inden det bliver givet videre til dine børn.

Og nu når du er færdig her, så kan du smutte forbi denne blog og læse et super godt indlæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *